torsdag 8. desember 2011

PÅ PLASS, MEN....

...
langt fra ferdig,
og ja, det er absolutt lov
å dra på smilebåndet... Det er ikke et
prakteksemplar, ei heller et nytt innovativt
arkitektonisk ny-bygg! 
Huset er både skakt og skjevt, og snøen
som liksom skule være så "fyldig", har blitt både
"flat" og rennende... Tilslutt ga jeg opp pynten!


Jeg etterlyser
en melis/eggehvite blanding som er tykk og seig
som lim, der både seigmenn og non-stop sitter
som støpt... Noen som kan hjelpe?


Snart helg - igjen!
Jula sniker seg raskt innpå...


10 kommentarer:

 1. Synest huset ble flott, sjarmerende! Om du tar i litt natron og pisk eggehviten stiv før du tilsetter melis, så skal du få en seig røre :) Det fikk jeg iallefall da jeg pyntet pepperkakene mine.

  Klem Lene

  SvarSlett
 2. Synes det var et fint pepperkakehus jeg med masser av sjarm :) Nyt resten av torsdagen!!
  Klem Pauline

  SvarSlett
 3. Syns huset ble sjarmerende jeg;)
  Men jeg følger med likevel, skulle gjerne hatt den oppskriften jeg og;)
  Leste i går (husker ikke hvor) noen som brukte melis, eggehvite og sitron, og hvis man pisket det litt opp så ble det fluffy og fint:)

  Ha ne fin dag!

  Klem Line

  SvarSlett
 4. Henger meg på de andre, sjarmerende pepperkakehus ;-)

  Melis, eggehvite og litt sitron gjør susen. Bland til en tykk masse - fungerer godt som lim og pynting av pepperkakehus. I tillegg så gjør sitronen slik at melisen ikke gulner.

  Ellers så er det fint å strø på melis, det gjorde jeg og ble et flott snø resultat ;-) Du kan se mitt her: http://www.bengtgarden.com/2011/12/et-krasj.html

  Lykke til, følger spent med ;-)

  SvarSlett
 5. Henger meg på Vibeke sin forklaring, men har du ikke sitron, eller kanskje til og med i stedet, kan du bruke noen dråper eddik. Start med en eggehvite i ei skål, sikt noe melis i, og rør til alt er glatt, tilsett evt noe mer melis, til det nesten ikke er mulig å røre rundt mer. Hvis du ønsker det, kan du feks tilsette konditorfarge, det blir veldig fint hvis du lager hvite kakemenn.OG dette sitter, garantert. Slik gjorde vi det da jeg var barn, og slik gjør jeg det nå!

  SvarSlett
 6. Eddik skal visst gjøre glasuren perfect. Vi brukte sitron i, og det ble også lett å jobbe med. Trikset er for øvrig ellers å ikke bruke for mye vann. Bare en liten dråpe for mye kan ødelegge. Stilige bilder og hus likevel!

  Klem

  SvarSlett
 7. Det er jo helt herlig!! :)

  Og jeg også tok takknemlig med meg glasur-tips. :)

  Skulle gjerne latt deg/dere se mitt også, men jeg har ikke blogg så det blir litt vanskelig.

  kine.andersen@gmail.com

  SvarSlett
 8. Så koselig med pepperkakehus! Ordentlig julestemning :-) ikke så lett dette med den perfekte melisblanding. Fint blei det hvertfall! Fin kveld til deg :-) hilsen Henriette

  SvarSlett
 9. Jeg synes huset ditt er sjarmerende jeg da... :) Men som andre nevner her: pisk eggehvite stiv, og rør så inn melis til passe konsistens. Bruk maskin. Ha i noen dråper sitron til slutt.
  Det ser også ut som om du har limt sammen huset først, og så pyntet etterpå??? Gjør motsatt. Pynt hver enkelt del og la det tørke. Lim deretter sammen huset.

  SvarSlett
 10. Jeg har sett at Anine på Villa von Krog har "reklamert" for bakeboken KNAS. Der er det knallgode tips, både vedr. melisglasur og generelt julebakst. En fin julegave til deg selv?

  God jul!

  SvarSlett