søndag 29. august 2010

EPLEBRØD MED SUKKER OG KANELTOPPING

I dag
har Sofie og
jeg plukket epler
fra treet i hagen. Det
ble en fin liten "fangst"
Planen er å bake

EPLEBRØD MED SUKKER- OG
KANELTOPPING

...som barna kan ha med seg i
barnehagen til uken


Forvarm stekeovnen til 180 grader, og smør
en 30*11 cm brødform og dryss den med mel.
Rør sammen sukker og smør til det blir luftig.
Tilsett egg og rør godt sammen. Sikt inn mel,
natron, bakepulver, kardemomme og kanel. Tilsett
en klype salt. Rør godt sammen. Tilsett epler,
valnøtter og vanilje. Fordel røren i formen.
Lag toppingen; rør sammen valnøtter, sukker
og kanel. Dryss rikelig av toppingen over røren
i formen. Stek ca.45 min til overflaten er brun
og sprø. Avkjøl kort og ta brødet forsiktig
ut av formen. Serveres lunt eller ved
romtemperatur, enten alene, eller med pisket
kremfløte eller en enkel vaniljeiskrem til.

GOD SØNDAG!

Oppskrift hentet fra boken:
MAT FOR STORE OG SMÅ
VERSAL FORLAG 2007

1 kommentar:

  1. Så deilig dette hørtes ut! Skal jammen meg lage dette etterpå nå når minstejenta er i seng ;)

    SvarSlett